onsdag 17 april 2013

Utflykt Holma


Tillsammans med Kretsloppsprojektet åkte vi till Holma trädgårdar utanför Höör.



 Vi letade efter vårtecken och hittade snödroppar
 
 Tillsammans med Johanna planterade vi brytbönor, ringblommer och olicka örter.
 
 Från björken fick vi smaka sav,som skadade lite sött, tyckte barnen.
 
 Finns det en liten damm så måste man ju fiska!
 
 Stefan var grillmästare.
 
 Här byggs det kojor.
 

onsdag 10 april 2013

Idrott med femåringarna

Varje månad har vi en träff med femåringarna i förskolorna i närområdet. Den här gången skulle vi allihop ha idrott tillsammans. Efter idrotten var det dags för femåringarna att testa på hur det är att äta i en riktig skolmatsal.




tisdag 9 april 2013

Veckans ljud Pp

Den här veckan har vi pratat om ljudet Pp. Vi slog rekord i hur många ord vi kunde som började på bokstaven P, samanlagt 64 ord. Däribland fanns ordet plantera och det var precis det vi skulle göra.


Eleverna fick vars en halv mjölkkartong som de fick måla som de ville. Sedan var det dags för jorden och eleverna fick välja om de ville plantera Tagetes eller Solrosor.


Tillsammans planterade vi morötter, rädisor och ärtor.

torsdag 4 april 2013

Matematik

Den här veckan har vi pratat om längd. Vi har sorterat i storleksordning och lärt oss begrepp så som hög, låg, kort och lång.



onsdag 3 april 2013

Brännboll

Våren börjar närma sig så sakta och vi tyckte det var dags för lite utegymnastik. Så vi packade en väska och promenerade till Sofiaparken för att spela brännboll.
Inte nog med att man rör hela kroppen, de får även arbeta på sin förmåga att samarbeta, för att tillsammans bränna det andra laget.